Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #12#
από tassoula Σήμερα στις 1:57 am

» Μανούλες Νοεμβρίου 2013 Νο 9!!!
από nafs Σήμερα στις 1:50 am

» ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014!!!
από stilvy1982 Σήμερα στις 1:18 am

» Ας μαζευτουμε εδω οσες προσπαθουμε για μωρακι #140
από Titino Σήμερα στις 12:59 am

» Εγκυούλες Ιανουαρίου 2015 #1
από Σοφία η μέλλουσα μανούλα Σήμερα στις 12:51 am

» για να περασει η ωρα:( σας εχουν κανει οι γιαγιαδες την μαγκανια με τον σταυρο???)
από darsel Σήμερα στις 12:33 am

» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!!
από ede37 Σήμερα στις 12:33 am

» Μανούλες Μαΐου 2013#23
από pennytol Σήμερα στις 12:29 am

» Κακόβουλοι χρήστες!!
από ede37 Σήμερα στις 12:07 am

» σας εχει συμβει;
από kerasoula Χθες στις 11:19 pm

» ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ
από Σύλβια Χθες στις 11:02 pm

» ΕΣΠΑ 2014 - 2015 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
από Σύλβια Χθες στις 10:54 pm

» είμαι καινούρια αλλά..
από Σύλβια Χθες στις 10:40 pm

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από ANGEL Χθες στις 10:11 pm

» καλος σας βρηκα απο θεσσαλονικη
από αγγελακι στον ουρανο Χθες στις 8:54 pm

» Μικρες μανουλες!!!
από Σοφία η μέλλουσα μανούλα Χθες στις 7:09 pm

» ΦΘΗΝΕς ΠΑΝΕς ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!
από anneyim Χθες στις 6:44 pm

» Almiron pepti 2
από Nifitsa Χθες στις 6:34 pm

» Εγκυουλες Δεκεμβριου 2014!!!
από Σοφία η μέλλουσα μανούλα Χθες στις 6:13 pm

» Είμαι ξανά έγκυος!!
από ANGEL Χθες στις 6:10 pm

» Να 'χαμε να λέγαμε του ντουρνοθύρη λόγια....
από darsel Χθες στις 6:06 pm

» ΘΕΛΩ Κ ΕΓΩ ΜΩΡΑΚΙ
από mhtsaina Χθες στις 5:21 pm

» καισαρικη με επισκληριδιο?
από zenaki Χθες στις 4:56 pm

» Απίστευτα κι όμως ελληνικά!
από mhtsaina Χθες στις 3:16 pm

» Πολλα υγρα
από zenaki Χθες στις 1:54 pm

» Εγκυμοσύνη μετά απο αφαίρεση ινομυώματος?
από Rina80 Χθες στις 1:22 pm

» χειροποίητα προσκλητήρια- μπομπονιέρες
από mpempakos Χθες στις 1:10 pm

» Γιατί να ασφαλίσω το παιδί μου;
από alexbox Χθες στις 12:59 pm

» τεστ με αχνη γραμμη
από stel87 Χθες στις 9:22 am

» ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
από Mamma Tomato Τετ Jul 30, 2014 11:43 pm

» καλώς σας βρήκα!
από zenaki Τετ Jul 30, 2014 11:32 pm

» Μ Α Κ Α Ρ Ι !!
από Σοφία η μέλλουσα μανούλα Τετ Jul 30, 2014 7:51 pm

» Αρνηση για βοηθεια
από zenaki Τετ Jul 30, 2014 7:22 pm

» ΠΛΥΣΙΜΟ ΔΟΝΤΙΩΝ
από Βάνα Κ. Τετ Jul 30, 2014 4:50 pm

» Καλως σας βρηκα απο ΠΕΙΡΑΙΑ
από zenaki Τετ Jul 30, 2014 4:16 pm

» ΟΙ 8 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ!
από Σύλβια Τετ Jul 30, 2014 3:42 pm

» ΣΗΦΗΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΗΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
από Σύλβια Τετ Jul 30, 2014 3:42 pm

» Χαμηλη χοριακη !!
από ANGEL Τετ Jul 30, 2014 2:46 pm

» ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ
από efil87 Τετ Jul 30, 2014 1:58 pm

» ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ
από efil87 Τετ Jul 30, 2014 1:47 pm

Παρόντες χρήστες
317 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 6 μέλη, 0 μη ορατοί και 311 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

annoyla, elife, love4, nafs, tassoula, vasiaki

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Jan 22, 2013 5:50 pm

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

swsw


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ "ΑΛΟΙΦΗ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ, ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΛΠ.. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΣ.. ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!! ΛΟΙΠΟΝ:
-ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΜΙΚΡΟ, ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΩΜΟ (ΣΤΟΝ ΤΡΦΤΗ)
-ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-ΑΝΙΘΟ
-ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
-ΚΑΡΥΔΙ
-ΛΑΔΙ
-ΑΛΑΤΙ
ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ!

βανια


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σαλάτα με ζυμαρικά :
1 πακέτο βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εμένα μου αρέσουν βίδες η φιογκάκι η πένες )
1/4 γκούντα σε κύβους
1/4 ζαμπόν η γαλοπούλα σε κύβους
2-3 φέτες μπέικον σε κύβους
Πιπεριές χρωματιστές σε κύβους
1 γιαούρτι γιαούρτι
3 κουταλιές μαγιονέζα
τριμμένο τυρί
Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά τα βάζουμε σε πιατέλα και κόβουμε τα υλικά σε κύβους και τα βάζουμε τα ανακατεύουμε και ενώνουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ρίχνουμε από πάνω . Διατηρείτε στο ψυγείο για ένα 24ωρο .

Maya


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.

pana


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Maya έγραψε:Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.
to κουνουπιδι ωμο?αβραστο?

Maya


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
pana έγραψε:
Maya έγραψε:Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.
to κουνουπιδι ωμο?αβραστο?

μαλιστα, ωμο, αβραστο, καλα πλυμμενο. Σε μικρα μπουκετακια μεγεθους μπουκιας. Τιγκα στη βιταμινη. Συνταγη του πεθερου μου, αυτο τρωω τωρα γιατι το εκανα ορεξη που το εγραψα το πρωι και εχω προσθεσει στο λαδοξιδο λιγη σκονη σκορδου.. Very Happy Very Happy

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!

Αυτή τη στιγμή μαγειρεύω μία σαλάτα που οπου την έχω σερβίρει, μου έχουν ζητήσει μετά σε ταπερακι. Την είδα στον Β. Δρίσκα στον ΣΚΑΙ κατα τη γνώμη μου ο καλύτερος μαγειρας στην TV.


500 γραμ. μικρές πατάτες
300 γραμ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμ. τριμμένη φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Βράστε τις μικρές πατάτες για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό με τις φλούδες τους και στραγγίστε τες.
Κόψτε τες στη μέση και περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο όσο είναι ζεστές.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και το σπανάκι.
Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την φέτα, την μαγιονέζα, το γιαούρτι.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το μείγμα με το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατέψτε.

Σερβίρεται με κοτόπουλο ψητό ή λουκάνικα και γενικα με κρεατικά!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τονοσαλα.,,,,,
μακαρονια βιδες η φιογκους
τονο
μαγιονεζα
κρεμμυδακι φρεσκο
καλαμποκι
ντοματα
βραζεις τα μακαρωνια και τα αφηνεις να κρυωσουν μετα σε ενα μπολ βαζεις τα μακαρωνια την ντοματα η κομενη σε κυβους η κομμενη σαν σαλατα το κρεμμυδακι οχι πολυ ψυλοκομενο και δεν ειναι υποχρεοτικο βαζεις το καλαμποκι και την μαγιονεζα και τον τονο ανακατευεις και την βαζεις για λιγο στο ψυγειο

πατατοσαλατα
πικλες
πατατες βραστες
καλαμποκι
φρεσκο κρεμμυδι
ανυθος
καπαρι
μαγιονεζα
βραζεις τις πατατες τις ξεφλουδιζεις και τις κοβεις στα 4 και μετα σε κιβακια βαζεις τα υπολιπα υλικα και την μαγιονεζα η μαγιονεζα ειναι 3-4 κουταλιες 2 φρεσκα κρεμμυδακια και λιγο ανυθος καπαρι και ολα και τις πικλες σε μεσαια κομματακια τα ανακατεβεις με το χερι για να μην χαλαση η πατατα...................στο ψυγειο και ειναι τελεια η παγομενη

σαλατα με μπουλγουρ(σιμιγδαλι)
ψυλο σιμιγδαλι
μαιντανος
ντοματα
αγκουρακι
ξερο δυοσμο η φρεσκο
φρεσκ κρεμμυδι
πιπεριες
μαρουλι


βαζεις το συμιγδαλι(μπουλγουρ)σε ενα μπολ με νερο να φουσκοση
κουβε σε κιβακια την ντοματα το αγκουρακι και τις πιπεριες
μετα ψυλοκοβουμε τον μαιντανο ενα ολοκληρο ματσακι
το φρεσκο κρεμμυδακι το μαρουλι ψυλοκομμενο
τα βαζεις σε ενα μπολ ριχνεις αλατι τον ξερο δυοσμο η το φρεσκο βαζεις αλατι λαδι και λεμονακι ενα λεμονι φρεσκο
μετα ανακατεβουμε ριχνουμε και το σιμιγδαλι(μπουλγουρ)και ξανα ανακατεβουμε καλα....τελεια σαλατα και πολυ χορταστικη με εγκυησει στο λεω
κοβου

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
πρέπει να ειναι και οι τρεις τέλειες!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τις εφτιαχνα στο εστιατοριο [που δουλευα ηταν απο τις πιο περιζητητες

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
σημείωση: αν και εγώ το ξέρω χωρίς μαρούλι, δοκιμάστε το και χωρίς, είναι επίσης ωραίο. όλα τα υπόλοιπα βαζεις

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:σημείωση: αν και εγώ το ξέρω χωρίς μαρούλι, δοκιμάστε το και χωρίς, είναι επίσης ωραίο. όλα τα υπόλοιπα βαζεις
εμενα μου το εμαθε ο με τομαρουλι ο αντρας μου γιατι ειναι συριος και το τρωνε πολυ οι αραβες γενικοτερα αυτη την σαλατα στο ταμπουλε βαζεις και ρεβυθι

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ναι με ρεβίθι πολύ ωραίο θα πρέπει να είναι!!! Αλλά να κάτσεις να βράζεις ρεβίθια μόνο και μόνο για τη σαλάτα; εκτός αν φτιάξεις σούπα και βγάλεις λίγα για να τα βάλεις στη σαλάτα.

στην αγγλία είχε ρεβίθια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα, πρέπει να ομολογήσω οτι δεν πολυγουστάρω κονσέρβες αλλά αυτά βόλευαν πολύ γιατί σου ερχόταν να φτιάξεις τπτ καμιά σαλάτα με ρεβίθι τσααακ έτοιμα, όχι μουλιασμα και τέτοια. γενικώς μου πάει το ρεβίθι πολύ σε σαλάτες και δίνει και πρωτεΐνες.

ήταν όπως έχει εδώ π.χ. τα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα (τα μεξικάνικα) σκέτα σε νερό, μια χαρά


Αμαααν! πεθύμησα ρεβιθάκια!! Laughing 

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 
ναι και αντι να βαλεις κουςκους βαλε ψυλο συμηγδαλι η χοντρο βαλε το στο νερο παγωμενο ζεστο δεν εχει σχεση και αστο να φουσκοση ειναι μουρλια εγω την κανω συχνα γιατι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ θρεπτικη

ξερω και μια σουπα με γιαουρτι καλα αμα την φας θα παθεις στο εγκυουμε αν θελεις πες μου να στην στιλο

demaki88


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
freskia mama έγραψε:
IoliAtore έγραψε:θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 
ναι και αντι να βαλεις κουςκους βαλε ψυλο συμηγδαλι η χοντρο βαλε το στο νερο παγωμενο ζεστο δεν εχει σχεση και αστο να φουσκοση ειναι μουρλια εγω την κανω συχνα γιατι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ θρεπτικη

ξερω και μια σουπα με γιαουρτι καλα αμα την φας θα παθεις στο εγκυουμε αν θελεις πες μου να στην στιλο
γραψε την σουπα ετοιμογεννη μου!!!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
λοιπον ενα κιλο γιαουρτι στραγκηστο μια κουπα φακιες
2 κουπες ρεβυθεια
3 κολοκιθακι
3 μεσαια κρεμυδι ξερο
3 μεγαλες ντοματα
1 κουταλακι του γλυκου ξερο δυοσμο
και καλο ανακατεμα
και μισο ποτηρακι του κρασιου λαδι ελαιολαδο

λοιπον σε μια κατσαρολα αρεονουμε το γιαουρτι με νερο
βραζουμε λιγο τις φακιες και τα ρεβυθεια
κοβουμε την ντοματα σε κυβους το κολοκυθακι το ιδιο το κρεμυδι το κοβουμε φετες τα βαζουμε στο γιαουρτι και αρχηζουμε να ανακατεβουμε πριν ξεινησει να βραζει το γιαουρτι ανακατεβουμε συναιχεια το πολυ για καμια ωρα να βγαλουνε τα μυροδικα τους ολα αυτα που βαλαμε και 10 λεπτα πριν το κλησουμε βαζουμε και το λαδι

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
halla έγραψε:
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;
dystixow to mono myrodiko poy den einai toso entono einai o maintanos
soy lew den milaw gia to kous kous alla gia to symigdalh

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
freskia mama έγραψε:
halla έγραψε:
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;
dystixow to mono myrodiko poy den einai toso entono einai o maintanos
soy lew den milaw gia to kous kous alla gia to symigdalh
χοντρό σιμιγδάλι; Αυτό που φτιάχνουμε τον χαλβα; Γίνεται καλύτερο;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 
  •  

Free forum | Πολιτισμός | Mummys | © PunBB | Free forum support | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Create a blog