Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» egkyoules iounioy-iouliou 2015
από paourina Σήμερα στις 3:12 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #13#
από maria_dou Σήμερα στις 2:42 am

» Μανουλες Νοεμβρίου 2013 Νο 11
από μαρακι27 Σήμερα στις 12:50 am

» Γιατροί Γενικού πανεπιστημιακού Λάρισας
από Sporaki! Χθες στις 8:37 pm

» Παιδιά και σπουδές???
από JELLYFISH Χθες στις 9:15 am

» Αναμεικτα συναισθηματα
από lili lille Χθες στις 8:53 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #141
από tzeni27 Χθες στις 5:42 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από Sporaki! Χθες στις 4:55 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΙΟΥ 2015
από alepouditsa1 Σαβ Dec 20, 2014 9:39 pm

» ΜΑΡΣΙΠΟ RING SLING
από JELLYFISH Παρ Dec 19, 2014 9:57 pm

» Καθισμα αυτοκινητου BeSafe IziGo+ και βαση Isofix- Καροτσι Quinny Buzz
από Ντάλια Παρ Dec 19, 2014 3:04 am

» ΧΑΡΙΖΩ κρεμα nipple care
από maro28 Τετ Dec 17, 2014 11:35 pm

» Τελος ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικες κλινικές
από danik Τετ Dec 17, 2014 10:12 pm

» Πωλείται ring sling
από Stavroula_81 Τετ Dec 17, 2014 2:07 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ Νο24 7 ευρω!!
από Ντάλια Τρι Dec 16, 2014 9:26 pm

» ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
από chriss Τρι Dec 16, 2014 4:39 am

» Πωλειται Γαλα Humana 1
από ogeo Δευ Dec 15, 2014 7:44 am

» Μανικιούρ Πεντικιούρ Τεχνητά με τα καλύτερα υλικά, φαντασία και καλό γούστο
από helonomama Δευ Dec 15, 2014 7:41 am

» Προσφορά για μανικιούρ ημιμόνιμο!
από helonomama Δευ Dec 15, 2014 7:24 am

» Μανούλες Μαΐου 2013#23
από peristeraki Δευ Dec 15, 2014 5:45 am

» φωτογραφος Θεσσαλονικη
από vicky81 Δευ Dec 15, 2014 3:02 am

» σχολικές γιορτές σε νηπιαγωγείο
από Areti2 Κυρ Dec 14, 2014 9:10 am

» Δημητρης ντοκολας γυνοκολογος
από olga m Παρ Dec 12, 2014 8:49 pm

» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!
από ΛΕΝΑ!!! Παρ Dec 12, 2014 3:23 am

» Ψώνια μέσω ίντερνετ
από Areti2 Πεμ Dec 11, 2014 6:45 pm

» ΜΑΝΟΥΛΕΣ Σεπτεμρβίου 2 0 1 4 !!!
από lgyftog Πεμ Dec 11, 2014 6:18 pm

» ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ???
από mama_maria krhth Πεμ Dec 11, 2014 8:20 am

» Προσκλητήρια Βάπτισης - Βιβλία ευχών {handmadebygeo}
από hmbg Τετ Dec 10, 2014 8:02 pm

» Τα πρωτα μας παπουτσακια.Βοηθεια παρακαλω!
από Areti2 Τετ Dec 10, 2014 9:38 am

» ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑ ΜΩΡΟΥ 20 ΜΗΝΩΝ
από chriss Τρι Dec 09, 2014 8:39 pm

» Σκεφτομαστε να μετακομισουμε Αγγλια...
από Areti2 Δευ Dec 08, 2014 1:05 am

» TUPPERWARE
από Areti2 Δευ Dec 08, 2014 1:03 am

» οικονομικες εξοδοι με τα παιδακια μας τωρα τα χριστουγεννα?
από Areti2 Δευ Dec 08, 2014 12:49 am

» ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΠΙΠΙΛΑ???
από Areti2 Δευ Dec 08, 2014 12:39 am

» Παιδικός σταθμός ή κοπέλα στο σπίτι;
από Areti2 Δευ Dec 08, 2014 12:32 am

» Εξωσωματική (στη Θεσσαλονίκη)
από vicky_89 Κυρ Dec 07, 2014 11:00 pm

» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
από κοκκινοσκουφιτσα Σαβ Dec 06, 2014 4:08 am

» Μεγάλη καθυστέρηση και αρνητικό τεστ κύησης
από star30 Παρ Dec 05, 2014 7:09 am

» ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ #11
από mamavivo Πεμ Dec 04, 2014 10:46 pm

» ΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
από mamavivo Πεμ Dec 04, 2014 10:40 pm

Παρόντες χρήστες
490 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 7 μέλη, 2 μη ορατοί και 481 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Anastasie, em_diva, Evagelia3, maro28, RITAKI30, roulakriti, κουνελάκι

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τετ Jan 23, 2013 2:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

swsw


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ "ΑΛΟΙΦΗ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ, ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΛΠ.. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΣ.. ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!! ΛΟΙΠΟΝ:
-ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΜΙΚΡΟ, ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΩΜΟ (ΣΤΟΝ ΤΡΦΤΗ)
-ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-ΑΝΙΘΟ
-ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
-ΚΑΡΥΔΙ
-ΛΑΔΙ
-ΑΛΑΤΙ
ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ!

βανια


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σαλάτα με ζυμαρικά :
1 πακέτο βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εμένα μου αρέσουν βίδες η φιογκάκι η πένες )
1/4 γκούντα σε κύβους
1/4 ζαμπόν η γαλοπούλα σε κύβους
2-3 φέτες μπέικον σε κύβους
Πιπεριές χρωματιστές σε κύβους
1 γιαούρτι γιαούρτι
3 κουταλιές μαγιονέζα
τριμμένο τυρί
Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά τα βάζουμε σε πιατέλα και κόβουμε τα υλικά σε κύβους και τα βάζουμε τα ανακατεύουμε και ενώνουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ρίχνουμε από πάνω . Διατηρείτε στο ψυγείο για ένα 24ωρο .

Maya


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.

pana


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Maya έγραψε:Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.
to κουνουπιδι ωμο?αβραστο?

Maya


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
pana έγραψε:
Maya έγραψε:Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.
to κουνουπιδι ωμο?αβραστο?

μαλιστα, ωμο, αβραστο, καλα πλυμμενο. Σε μικρα μπουκετακια μεγεθους μπουκιας. Τιγκα στη βιταμινη. Συνταγη του πεθερου μου, αυτο τρωω τωρα γιατι το εκανα ορεξη που το εγραψα το πρωι και εχω προσθεσει στο λαδοξιδο λιγη σκονη σκορδου.. Very Happy Very Happy

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!

Αυτή τη στιγμή μαγειρεύω μία σαλάτα που οπου την έχω σερβίρει, μου έχουν ζητήσει μετά σε ταπερακι. Την είδα στον Β. Δρίσκα στον ΣΚΑΙ κατα τη γνώμη μου ο καλύτερος μαγειρας στην TV.


500 γραμ. μικρές πατάτες
300 γραμ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμ. τριμμένη φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Βράστε τις μικρές πατάτες για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό με τις φλούδες τους και στραγγίστε τες.
Κόψτε τες στη μέση και περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο όσο είναι ζεστές.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και το σπανάκι.
Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την φέτα, την μαγιονέζα, το γιαούρτι.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το μείγμα με το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατέψτε.

Σερβίρεται με κοτόπουλο ψητό ή λουκάνικα και γενικα με κρεατικά!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τονοσαλα.,,,,,
μακαρονια βιδες η φιογκους
τονο
μαγιονεζα
κρεμμυδακι φρεσκο
καλαμποκι
ντοματα
βραζεις τα μακαρωνια και τα αφηνεις να κρυωσουν μετα σε ενα μπολ βαζεις τα μακαρωνια την ντοματα η κομενη σε κυβους η κομμενη σαν σαλατα το κρεμμυδακι οχι πολυ ψυλοκομενο και δεν ειναι υποχρεοτικο βαζεις το καλαμποκι και την μαγιονεζα και τον τονο ανακατευεις και την βαζεις για λιγο στο ψυγειο

πατατοσαλατα
πικλες
πατατες βραστες
καλαμποκι
φρεσκο κρεμμυδι
ανυθος
καπαρι
μαγιονεζα
βραζεις τις πατατες τις ξεφλουδιζεις και τις κοβεις στα 4 και μετα σε κιβακια βαζεις τα υπολιπα υλικα και την μαγιονεζα η μαγιονεζα ειναι 3-4 κουταλιες 2 φρεσκα κρεμμυδακια και λιγο ανυθος καπαρι και ολα και τις πικλες σε μεσαια κομματακια τα ανακατεβεις με το χερι για να μην χαλαση η πατατα...................στο ψυγειο και ειναι τελεια η παγομενη

σαλατα με μπουλγουρ(σιμιγδαλι)
ψυλο σιμιγδαλι
μαιντανος
ντοματα
αγκουρακι
ξερο δυοσμο η φρεσκο
φρεσκ κρεμμυδι
πιπεριες
μαρουλι


βαζεις το συμιγδαλι(μπουλγουρ)σε ενα μπολ με νερο να φουσκοση
κουβε σε κιβακια την ντοματα το αγκουρακι και τις πιπεριες
μετα ψυλοκοβουμε τον μαιντανο ενα ολοκληρο ματσακι
το φρεσκο κρεμμυδακι το μαρουλι ψυλοκομμενο
τα βαζεις σε ενα μπολ ριχνεις αλατι τον ξερο δυοσμο η το φρεσκο βαζεις αλατι λαδι και λεμονακι ενα λεμονι φρεσκο
μετα ανακατεβουμε ριχνουμε και το σιμιγδαλι(μπουλγουρ)και ξανα ανακατεβουμε καλα....τελεια σαλατα και πολυ χορταστικη με εγκυησει στο λεω
κοβου

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
πρέπει να ειναι και οι τρεις τέλειες!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τις εφτιαχνα στο εστιατοριο [που δουλευα ηταν απο τις πιο περιζητητες

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
σημείωση: αν και εγώ το ξέρω χωρίς μαρούλι, δοκιμάστε το και χωρίς, είναι επίσης ωραίο. όλα τα υπόλοιπα βαζεις

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:σημείωση: αν και εγώ το ξέρω χωρίς μαρούλι, δοκιμάστε το και χωρίς, είναι επίσης ωραίο. όλα τα υπόλοιπα βαζεις
εμενα μου το εμαθε ο με τομαρουλι ο αντρας μου γιατι ειναι συριος και το τρωνε πολυ οι αραβες γενικοτερα αυτη την σαλατα στο ταμπουλε βαζεις και ρεβυθι

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ναι με ρεβίθι πολύ ωραίο θα πρέπει να είναι!!! Αλλά να κάτσεις να βράζεις ρεβίθια μόνο και μόνο για τη σαλάτα; εκτός αν φτιάξεις σούπα και βγάλεις λίγα για να τα βάλεις στη σαλάτα.

στην αγγλία είχε ρεβίθια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα, πρέπει να ομολογήσω οτι δεν πολυγουστάρω κονσέρβες αλλά αυτά βόλευαν πολύ γιατί σου ερχόταν να φτιάξεις τπτ καμιά σαλάτα με ρεβίθι τσααακ έτοιμα, όχι μουλιασμα και τέτοια. γενικώς μου πάει το ρεβίθι πολύ σε σαλάτες και δίνει και πρωτεΐνες.

ήταν όπως έχει εδώ π.χ. τα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα (τα μεξικάνικα) σκέτα σε νερό, μια χαρά


Αμαααν! πεθύμησα ρεβιθάκια!! Laughing 

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 
ναι και αντι να βαλεις κουςκους βαλε ψυλο συμηγδαλι η χοντρο βαλε το στο νερο παγωμενο ζεστο δεν εχει σχεση και αστο να φουσκοση ειναι μουρλια εγω την κανω συχνα γιατι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ θρεπτικη

ξερω και μια σουπα με γιαουρτι καλα αμα την φας θα παθεις στο εγκυουμε αν θελεις πες μου να στην στιλο

demaki88


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
freskia mama έγραψε:
IoliAtore έγραψε:θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 
ναι και αντι να βαλεις κουςκους βαλε ψυλο συμηγδαλι η χοντρο βαλε το στο νερο παγωμενο ζεστο δεν εχει σχεση και αστο να φουσκοση ειναι μουρλια εγω την κανω συχνα γιατι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ θρεπτικη

ξερω και μια σουπα με γιαουρτι καλα αμα την φας θα παθεις στο εγκυουμε αν θελεις πες μου να στην στιλο
γραψε την σουπα ετοιμογεννη μου!!!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
λοιπον ενα κιλο γιαουρτι στραγκηστο μια κουπα φακιες
2 κουπες ρεβυθεια
3 κολοκιθακι
3 μεσαια κρεμυδι ξερο
3 μεγαλες ντοματα
1 κουταλακι του γλυκου ξερο δυοσμο
και καλο ανακατεμα
και μισο ποτηρακι του κρασιου λαδι ελαιολαδο

λοιπον σε μια κατσαρολα αρεονουμε το γιαουρτι με νερο
βραζουμε λιγο τις φακιες και τα ρεβυθεια
κοβουμε την ντοματα σε κυβους το κολοκυθακι το ιδιο το κρεμυδι το κοβουμε φετες τα βαζουμε στο γιαουρτι και αρχηζουμε να ανακατεβουμε πριν ξεινησει να βραζει το γιαουρτι ανακατεβουμε συναιχεια το πολυ για καμια ωρα να βγαλουνε τα μυροδικα τους ολα αυτα που βαλαμε και 10 λεπτα πριν το κλησουμε βαζουμε και το λαδι

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
halla έγραψε:
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;
dystixow to mono myrodiko poy den einai toso entono einai o maintanos
soy lew den milaw gia to kous kous alla gia to symigdalh

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
freskia mama έγραψε:
halla έγραψε:
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;
dystixow to mono myrodiko poy den einai toso entono einai o maintanos
soy lew den milaw gia to kous kous alla gia to symigdalh
χοντρό σιμιγδάλι; Αυτό που φτιάχνουμε τον χαλβα; Γίνεται καλύτερο;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 
  •  

Free forums | © PunBB | Free forum support | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | To have a blog