Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» Μανουλες Νοεμβρίου 2013 Νο 11
από nafs Σήμερα στις 2:49 pm

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #141
από tzeni27 Σήμερα στις 10:28 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #13#
από jollie Σήμερα στις 9:04 am

» egkyoules iounioy-iouliou 2015
από zeta86 Σήμερα στις 7:19 am

» Ενδομητριωση
από κουνελάκι Σήμερα στις 4:36 am

» Εργασία και χαρά(;;;)
από Evagelia3 Χθες στις 9:48 pm

» ολονυκτιο ξυπνημα!
από HappyMama Χθες στις 9:18 pm

» Παπαδάκης Μιλτιάδης γυναικολόγος
από Evagelia3 Χθες στις 7:00 pm

» 1 έτους: φρέσκο, εβαπορέ ή σκόνη;
από kikimam Χθες στις 5:01 am

» Εγκυος μάλλον....
από HappyMama Δευ Nov 24, 2014 9:47 pm

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από RITAKI30 Δευ Nov 24, 2014 7:30 pm

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
από depy302 Δευ Nov 24, 2014 6:09 pm

» γνωμη για θρησκευτικο γαμο
από vasoulagal Κυρ Nov 23, 2014 7:10 pm

» ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΩΡΟ.
από mamy land Σαβ Nov 22, 2014 7:20 pm

» Μαμάδες από Αχαρνές (Μενίδι) και γύρω περιοχές!
από Evagelia3 Σαβ Nov 22, 2014 4:45 pm

» ΚΑΦΕ ΒΛΕΝΗ
από tzeni27 Σαβ Nov 22, 2014 1:33 pm

» ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΑΙΟΥ 2014!!!!
από vblue Παρ Nov 21, 2014 9:45 am

» Συνεχείς ωτίτιδες και διαφορετικές απόψεις γιατρών
από anipomoni Παρ Nov 21, 2014 12:16 am

» ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ??
από xrisili Παρ Nov 21, 2014 12:02 am

» ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΝΕΣ
από HappyMama Πεμ Nov 20, 2014 11:43 pm

» θηλασμος και περιοδος?
από iouliana Πεμ Nov 20, 2014 11:02 pm

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΜΠΡΕΛΟΚ ΚΟΡΩΝΑ.....
από φραουλα Τετ Nov 19, 2014 8:34 am

» gunaikologos
από tania1422 Τετ Nov 19, 2014 3:06 am

» εξοπλισμός σε άριστη κατάσταση
από vdimak Τρι Nov 18, 2014 8:08 am

» ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΠΙΠΙΛΑ???
από HappyMama Δευ Nov 17, 2014 9:46 pm

» Μανούλες Μαΐου 2013#23
από pennytol Δευ Nov 17, 2014 6:12 pm

» Συγνώμη για την ερώτηση!
από Evagelia3 Δευ Nov 17, 2014 5:53 pm

» καλος σας βρηκα απο θεσσαλονικη
από efaki27 Δευ Nov 17, 2014 9:25 am

» θεματακι με την περιοδο....
από maro28 Σαβ Nov 15, 2014 6:27 pm

» γινεται 2 χρονων και ακομα πινει γαλα τη νυχτα
από elin1 Παρ Nov 14, 2014 11:16 pm

» Πως βάζω φωτογραφία;;
από tassoula Παρ Nov 14, 2014 10:01 am

» ποσο καιρο προσπαθουσατε για μωρακι??
από afroula_27 Παρ Nov 14, 2014 7:02 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από Helen M. Πεμ Nov 13, 2014 9:10 pm

» soldesanil !!
από efffie Πεμ Nov 13, 2014 8:18 pm

» φρουτόκρεμα και κρέμες...
από kikimam Πεμ Nov 13, 2014 4:59 am

» πεθερα εντομοκτονο
από tassoula Τετ Nov 12, 2014 9:17 am

» Θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης
από alexbox Τετ Nov 12, 2014 4:20 am

» Η ΝΥΧΤΑ....ΜΕΡΑ....
από iouliana Τετ Nov 12, 2014 1:31 am

» Παιδικός σταθμός ή κοπέλα στο σπίτι;
από mariatsak Τρι Nov 11, 2014 6:29 pm

» ΠΑΙΔΙΚΟΣ Η ΒΡΕΦΙΚΟΣ?
από mariatsak Τρι Nov 11, 2014 6:01 pm

Παρόντες χρήστες
90 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 1 μέλος, 0 μη ορατοί και 89 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

nafs

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τετ Jan 23, 2013 2:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

swsw


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ "ΑΛΟΙΦΗ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ, ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΛΠ.. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΣ.. ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!! ΛΟΙΠΟΝ:
-ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΜΙΚΡΟ, ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΩΜΟ (ΣΤΟΝ ΤΡΦΤΗ)
-ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-ΑΝΙΘΟ
-ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
-ΚΑΡΥΔΙ
-ΛΑΔΙ
-ΑΛΑΤΙ
ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ!

βανια


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σαλάτα με ζυμαρικά :
1 πακέτο βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εμένα μου αρέσουν βίδες η φιογκάκι η πένες )
1/4 γκούντα σε κύβους
1/4 ζαμπόν η γαλοπούλα σε κύβους
2-3 φέτες μπέικον σε κύβους
Πιπεριές χρωματιστές σε κύβους
1 γιαούρτι γιαούρτι
3 κουταλιές μαγιονέζα
τριμμένο τυρί
Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά τα βάζουμε σε πιατέλα και κόβουμε τα υλικά σε κύβους και τα βάζουμε τα ανακατεύουμε και ενώνουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ρίχνουμε από πάνω . Διατηρείτε στο ψυγείο για ένα 24ωρο .

Maya


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.

pana


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Maya έγραψε:Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.
to κουνουπιδι ωμο?αβραστο?

Maya


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
pana έγραψε:
Maya έγραψε:Σαλάτα Κουνουπίδι
Παίρνω 1 κουνουπίδι ΩΜΟ, το πλενω καλά και το χωρίζω σε μπουκετάκια αρκετά μικρά. Το βάζω στο μπωλ, και φτιάχνω λαδοξυδο με αλατοπίπερο με το οποίο το περιχύνω. Το αφήνω να σταθεί λίγη ώρα για να πάρει γεύση το κουνουπίδι. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο που το σκέφτηκα..

Σαλάτα σπανάκι
Ανακατεύω σπανάκι φύλλα (ωμό, πλυμμένο, υπάρχει σε σακούλα έτοιμο στο Βασιλόπουλο, στα σαλατικά) με ντοματίνια κομμένα στη μέση. Εγώ το τρώω έτσι με σως από μπαλσάμικο και λάδι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο προσιούτο, παρμεζάνα και κομματάκια αβοκάντο..

Σαλάτα με σουρίμι(καβουριού)
Κόβω το σουρίμι σε κυβάκια και το ρίχνω σε κομμένη σαλάτα μαρούλι, κόβω μέσα και φέτες ντομάτας. Ρίχνω μια σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, λεμόνι και λάδι να βγει η γνωστή 'ροζ' σως που πάει παντού.

Παντζαροσαλάτα.
Κόβω παντζάρια σε κύβους. Ανακατεύω μια κούπα γιαούρτι με μισή κούπα μαγιονέζα, ρίχνω λίγο λάδι και ξύδι. Οι αναλογιες στο γιαουρτι και στη μαγιονεζα ειναι αναλογα το ποση 'σως' θελουμε και αν θελουμε βαζουμε περισσοτερη μαγιονεζα, αλλα ειναι πιο παχυντικο. Ριχνουμε μεσα και τριμμενο καρυδι.
to κουνουπιδι ωμο?αβραστο?

μαλιστα, ωμο, αβραστο, καλα πλυμμενο. Σε μικρα μπουκετακια μεγεθους μπουκιας. Τιγκα στη βιταμινη. Συνταγη του πεθερου μου, αυτο τρωω τωρα γιατι το εκανα ορεξη που το εγραψα το πρωι και εχω προσθεσει στο λαδοξιδο λιγη σκονη σκορδου.. Very Happy Very Happy

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!

Αυτή τη στιγμή μαγειρεύω μία σαλάτα που οπου την έχω σερβίρει, μου έχουν ζητήσει μετά σε ταπερακι. Την είδα στον Β. Δρίσκα στον ΣΚΑΙ κατα τη γνώμη μου ο καλύτερος μαγειρας στην TV.


500 γραμ. μικρές πατάτες
300 γραμ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμ. τριμμένη φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Βράστε τις μικρές πατάτες για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό με τις φλούδες τους και στραγγίστε τες.
Κόψτε τες στη μέση και περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο όσο είναι ζεστές.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και το σπανάκι.
Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την φέτα, την μαγιονέζα, το γιαούρτι.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το μείγμα με το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατέψτε.

Σερβίρεται με κοτόπουλο ψητό ή λουκάνικα και γενικα με κρεατικά!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τονοσαλα.,,,,,
μακαρονια βιδες η φιογκους
τονο
μαγιονεζα
κρεμμυδακι φρεσκο
καλαμποκι
ντοματα
βραζεις τα μακαρωνια και τα αφηνεις να κρυωσουν μετα σε ενα μπολ βαζεις τα μακαρωνια την ντοματα η κομενη σε κυβους η κομμενη σαν σαλατα το κρεμμυδακι οχι πολυ ψυλοκομενο και δεν ειναι υποχρεοτικο βαζεις το καλαμποκι και την μαγιονεζα και τον τονο ανακατευεις και την βαζεις για λιγο στο ψυγειο

πατατοσαλατα
πικλες
πατατες βραστες
καλαμποκι
φρεσκο κρεμμυδι
ανυθος
καπαρι
μαγιονεζα
βραζεις τις πατατες τις ξεφλουδιζεις και τις κοβεις στα 4 και μετα σε κιβακια βαζεις τα υπολιπα υλικα και την μαγιονεζα η μαγιονεζα ειναι 3-4 κουταλιες 2 φρεσκα κρεμμυδακια και λιγο ανυθος καπαρι και ολα και τις πικλες σε μεσαια κομματακια τα ανακατεβεις με το χερι για να μην χαλαση η πατατα...................στο ψυγειο και ειναι τελεια η παγομενη

σαλατα με μπουλγουρ(σιμιγδαλι)
ψυλο σιμιγδαλι
μαιντανος
ντοματα
αγκουρακι
ξερο δυοσμο η φρεσκο
φρεσκ κρεμμυδι
πιπεριες
μαρουλι


βαζεις το συμιγδαλι(μπουλγουρ)σε ενα μπολ με νερο να φουσκοση
κουβε σε κιβακια την ντοματα το αγκουρακι και τις πιπεριες
μετα ψυλοκοβουμε τον μαιντανο ενα ολοκληρο ματσακι
το φρεσκο κρεμμυδακι το μαρουλι ψυλοκομμενο
τα βαζεις σε ενα μπολ ριχνεις αλατι τον ξερο δυοσμο η το φρεσκο βαζεις αλατι λαδι και λεμονακι ενα λεμονι φρεσκο
μετα ανακατεβουμε ριχνουμε και το σιμιγδαλι(μπουλγουρ)και ξανα ανακατεβουμε καλα....τελεια σαλατα και πολυ χορταστικη με εγκυησει στο λεω
κοβου

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
πρέπει να ειναι και οι τρεις τέλειες!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τις εφτιαχνα στο εστιατοριο [που δουλευα ηταν απο τις πιο περιζητητες

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
σημείωση: αν και εγώ το ξέρω χωρίς μαρούλι, δοκιμάστε το και χωρίς, είναι επίσης ωραίο. όλα τα υπόλοιπα βαζεις

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:σημείωση: αν και εγώ το ξέρω χωρίς μαρούλι, δοκιμάστε το και χωρίς, είναι επίσης ωραίο. όλα τα υπόλοιπα βαζεις
εμενα μου το εμαθε ο με τομαρουλι ο αντρας μου γιατι ειναι συριος και το τρωνε πολυ οι αραβες γενικοτερα αυτη την σαλατα στο ταμπουλε βαζεις και ρεβυθι

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ναι με ρεβίθι πολύ ωραίο θα πρέπει να είναι!!! Αλλά να κάτσεις να βράζεις ρεβίθια μόνο και μόνο για τη σαλάτα; εκτός αν φτιάξεις σούπα και βγάλεις λίγα για να τα βάλεις στη σαλάτα.

στην αγγλία είχε ρεβίθια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα, πρέπει να ομολογήσω οτι δεν πολυγουστάρω κονσέρβες αλλά αυτά βόλευαν πολύ γιατί σου ερχόταν να φτιάξεις τπτ καμιά σαλάτα με ρεβίθι τσααακ έτοιμα, όχι μουλιασμα και τέτοια. γενικώς μου πάει το ρεβίθι πολύ σε σαλάτες και δίνει και πρωτεΐνες.

ήταν όπως έχει εδώ π.χ. τα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα (τα μεξικάνικα) σκέτα σε νερό, μια χαρά


Αμαααν! πεθύμησα ρεβιθάκια!! Laughing 

IoliAtore


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
IoliAtore έγραψε:θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 
ναι και αντι να βαλεις κουςκους βαλε ψυλο συμηγδαλι η χοντρο βαλε το στο νερο παγωμενο ζεστο δεν εχει σχεση και αστο να φουσκοση ειναι μουρλια εγω την κανω συχνα γιατι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ θρεπτικη

ξερω και μια σουπα με γιαουρτι καλα αμα την φας θα παθεις στο εγκυουμε αν θελεις πες μου να στην στιλο

demaki88


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
freskia mama έγραψε:
IoliAtore έγραψε:θα το δοκιμάσω και με μαρούλι αυτή τη σαλάτα που λες, λοιπόν. δεν το ήξερα. εγώ είχα συνηθίσω στο γαλλικό με το κουσκους

Θενκς!Smile 
ναι και αντι να βαλεις κουςκους βαλε ψυλο συμηγδαλι η χοντρο βαλε το στο νερο παγωμενο ζεστο δεν εχει σχεση και αστο να φουσκοση ειναι μουρλια εγω την κανω συχνα γιατι ειναι πολυ γρηγορη και πολυ θρεπτικη

ξερω και μια σουπα με γιαουρτι καλα αμα την φας θα παθεις στο εγκυουμε αν θελεις πες μου να στην στιλο
γραψε την σουπα ετοιμογεννη μου!!!

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
λοιπον ενα κιλο γιαουρτι στραγκηστο μια κουπα φακιες
2 κουπες ρεβυθεια
3 κολοκιθακι
3 μεσαια κρεμυδι ξερο
3 μεγαλες ντοματα
1 κουταλακι του γλυκου ξερο δυοσμο
και καλο ανακατεμα
και μισο ποτηρακι του κρασιου λαδι ελαιολαδο

λοιπον σε μια κατσαρολα αρεονουμε το γιαουρτι με νερο
βραζουμε λιγο τις φακιες και τα ρεβυθεια
κοβουμε την ντοματα σε κυβους το κολοκυθακι το ιδιο το κρεμυδι το κοβουμε φετες τα βαζουμε στο γιαουρτι και αρχηζουμε να ανακατεβουμε πριν ξεινησει να βραζει το γιαουρτι ανακατεβουμε συναιχεια το πολυ για καμια ωρα να βγαλουνε τα μυροδικα τους ολα αυτα που βαλαμε και 10 λεπτα πριν το κλησουμε βαζουμε και το λαδι

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;

freskia mama


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
halla έγραψε:
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;
dystixow to mono myrodiko poy den einai toso entono einai o maintanos
soy lew den milaw gia to kous kous alla gia to symigdalh

halla


Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
freskia mama έγραψε:
halla έγραψε:
IoliAtore έγραψε:Η τελευταία με το μπουλγούρ ή πλιγούρι είναι τέλεια!! Και πολύ δροσιστική και τίγκα στη βιταμίνη!!! Είναι ουσιαστικά το ταμπουλέ. Τώρα που το διάβασα με ενέπνευσες να κάνω σήμερα γιατί τη σκέτη αγγουροντομάτα δεν την τρώω.

Το ταμπουλέ με το χοντρό πλιγούρι είναι αυτό που κάνουν στην Κύπρο, Μέση Ανατολή, Λίβανο κτλ.

Υπάρχει και παρόμοια σαλάτα ταμπουλέ που φτιάχνεται με μαροκινό κουσκους, το οποίο είναι πιο λεπτεπίλεπτο. Δεν είναι ίδιο με το κουσκουσάκι που έχουμε εδώ, που είναι ζυμαρικό και το βράζουμε, είναι ένα λεπτό κουσκούς, που θέλει μόνο μούλιασμα με νερο βραστό και μετά ανακάτεμα με το πλιγούρι για να αφρατέψει. Το βρίσκεις στο Καρφούρ, μάρκα Tipiac. Έχει και έτοιμα μιξ με βότανα π.χ. με ξερό δυόσμο. Δοκιμάστε το, γίνεται σε χρόνο ντετέ και είναι υπέροχο! Το τρώνε πολύ στη Γαλλία (καθώς έχουν πολλούς μαροκινούς και αλγερινούς) και το βρίσκεις και στα σούπερμάρκετ έτοιμο, σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σκέτο, είναι πολύ ωραίο!!Smile 
Εχω φτιάξει ταμπουλέ, αλλά μάλλον παραέβαλα μαιντανό, και δεν μου άρεσε πολύ στη γεύση. Το κους κους δεν είναι αυτό που το μουλιάζεις για 2 ώρες στο νερό; Αντί για μαιντανό (που δεν είμαι και τόσο φίλη) υπάρχει κάποιο άλλο μυρωδικό που θα την κάνει πιο γευστική;
dystixow to mono myrodiko poy den einai toso entono einai o maintanos
soy lew den milaw gia to kous kous alla gia to symigdalh
χοντρό σιμιγδάλι; Αυτό που φτιάχνουμε τον χαλβα; Γίνεται καλύτερο;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 
  •  

Free forum | © PunBB | Free forum support | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Create your own blog