Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από Marianito Σήμερα στις 6:59 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από tinag Σήμερα στις 6:08 am

» Έχω ελπίδες;;; Plz απαντήστε!
από Marianito Σήμερα στις 5:34 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από tassoula Χθες στις 1:00 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από μαρακι27 Χθες στις 1:25 am

» υπαρχει περίπτωση να κανει λοθος το τεστ;;
από eva evaki Δευ Αυγ 24, 2015 12:37 pm

» Παιδικος σταθμος-νηπιαγωγειο ιδιωτικο
από mamana Δευ Αυγ 24, 2015 11:55 am

» Σχολικά είδη
από Evagelia3 Σαβ Αυγ 22, 2015 4:47 am

» Αλλαγή email
από Evagelia3 Σαβ Αυγ 22, 2015 4:33 am

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από Ilektra28 Παρ Αυγ 21, 2015 5:46 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από ΕΥΑ ΕΥΑΚΙ Πεμ Αυγ 20, 2015 12:30 am

» Sos** δευτερη εγκυμοσυνη κ παιδικος σταθμος!!!
από barbie! Τετ Αυγ 19, 2015 3:50 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από mamamatina Τετ Αυγ 19, 2015 3:44 am

» ΜΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΖΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?
από Titino Δευ Αυγ 17, 2015 10:33 pm

» Εμβολιο αντιγριπικο..!!
από barbie! Κυρ Αυγ 16, 2015 8:42 pm

» Μονάδες Απασχόλησης Βρεφών για λίγες ώρες
από tsifaki Κυρ Αυγ 16, 2015 8:38 am

» Παραλίες στην Ελλάδα
από Areti2 Κυρ Αυγ 16, 2015 1:56 am

» ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ;;;
από Areti2 Κυρ Αυγ 16, 2015 1:41 am

» Επιλογή όνόματος για τη μικρή μου
από Areti2 Κυρ Αυγ 16, 2015 1:34 am

» Αυχενική, υδρονέφρωση και ηχογενής εστία στην καρδιά
από mamy land Τρι Αυγ 11, 2015 10:18 pm

» ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ
από ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΜΑΝΟΥΛΑ Τρι Αυγ 11, 2015 11:43 am

» προβλημα στο σεξ
από larisaia Τρι Αυγ 11, 2015 7:10 am

» ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΡΕΦΙΚΟ-ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
από teo_v Τρι Αυγ 11, 2015 3:43 am

» ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!
από teo_v Τρι Αυγ 11, 2015 3:32 am

» πως να ρυθμισω τις ωρες των γευματων;
από larisaia Κυρ Αυγ 09, 2015 6:10 am

» ΕΣΠΑ 2015-2016
από nanou87 Πεμ Αυγ 06, 2015 6:11 am

» ΑΠΟΡΙΑ...Τα ΦΩΤΑ σας!!!
από bell Δευ Αυγ 03, 2015 6:30 am

» πρωτη φορα εξωσωματικη!!
από perperouna Σαβ Αυγ 01, 2015 10:04 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Ιουλ 31, 2015 11:10 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Πεμ Ιουλ 30, 2015 3:39 am

» ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΜΙΛΙΑΣ 22 ΜΗΝΩΝ
από mariatsak Πεμ Ιουλ 30, 2015 1:03 am

» Φτιαξε ευκολα βανιλια υποβρυχιο
από howto Τετ Ιουλ 29, 2015 7:56 am

» χειροποίητα προσκλητήρια- μπομπονιέρες
από mpempakos Δευ Ιουλ 27, 2015 10:16 pm

» Μήπως είμαι εγώ παράλογη???
από voulh Δευ Ιουλ 27, 2015 9:19 am

» Χαρίζω ρουχα
από mary 30 Δευ Ιουλ 27, 2015 4:39 am

» Βοηθήστε με..
από larisaia Δευ Ιουλ 27, 2015 3:28 am

» γυναικολογος στο ελενα ΜΠΑΤΣΑΚΟΥΤΣΑΣ
από μπρουσκο Παρ Ιουλ 24, 2015 7:49 am

» Θηλαστρο medela swing
από mary 30 Παρ Ιουλ 24, 2015 2:34 am

» Παπουτσια παιδικα
από mary 30 Παρ Ιουλ 24, 2015 2:06 am

» δερματικο θεμα.
από dimitra al Τετ Ιουλ 22, 2015 2:27 am

Παρόντες χρήστες
391 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 1 μέλος, 0 μη ορατοί και 390 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησης

larisaia

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κ επειδη λατρευω τα μηλα...
Μηλα ψητα
Ξεφλουδιζω κ κοβω στα τεσσερα τα μηλα κ απλωνω σε ταψακι.Ριχνω απο πανω ζαχαρη,κανελα κ γαρυφαλλο κ μισοσκεπαζω με λικερ της αρεσκειας μου.Ολα γινονται με το ματι κ αναλογα με το μεγεθος του ταψιου.Ψηνω στους 180 για 45 περιπου λεπτα.Αν τα μηλα ηταν μεγαλα ισως θελει κ λιγο περισσοτερο.Προσεχω προς το τελος μηπως πρεπει να προσθεσω λιγο νερακι για να μην εξατμηστει ολο το λικερ.Στο τελος τα μηλα θα εχουν ενα καστανοκοκκινο χρωμα κ στο ταψακι θα εχει μεινει κ αρκετο σιροπακι...

Την τελευταια φορα εβαλα σπιτικο λικερ απο κρανα αλλα ταιριαζει πολυ κ λικερ κερασι με πικραμυγδαλο.Κ αν το ταψακι δε γεμιζει βαζω κ κανενα αχλαδακι.Κ με κυδωνια γινεται εξισου ωραιο απλα θελουν περισσοτερη ωρα ψησιμο.

dina kardoyla


Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3174&Itemid=49 μιαμ μιαμ τελειο!!!!!!!!!!! Wink

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
doritaki έγραψε:Κ επειδη λατρευω τα μηλα...
Μηλα ψητα
Ξεφλουδιζω κ κοβω στα τεσσερα τα μηλα κ απλωνω σε ταψακι.Ριχνω απο πανω ζαχαρη,κανελα κ γαρυφαλλο κ μισοσκεπαζω με λικερ της αρεσκειας μου.Ολα γινονται με το ματι κ αναλογα με το μεγεθος του ταψιου.Ψηνω στους 180 για 45 περιπου λεπτα.Αν τα μηλα ηταν μεγαλα ισως θελει κ λιγο περισσοτερο.Προσεχω προς το τελος μηπως πρεπει να προσθεσω λιγο νερακι για να μην εξατμηστει ολο το λικερ.Στο τελος τα μηλα θα εχουν ενα καστανοκοκκινο χρωμα κ στο ταψακι θα εχει μεινει κ αρκετο σιροπακι...

Την τελευταια φορα εβαλα σπιτικο λικερ απο κρανα αλλα ταιριαζει πολυ κ λικερ κερασι με πικραμυγδαλο.Κ αν το ταψακι δε γεμιζει βαζω κ κανενα αχλαδακι.Κ με κυδωνια γινεται εξισου ωραιο απλα θελουν περισσοτερη ωρα ψησιμο.

είχα πάει σε ένα σπιτι κάποτε και μου πρόσφεραν φιρίκια ψητά ολόκληρα και μέσα στην τρυπα που δημιουργήθηκε απο τα κουκουτσια που ελειπαν ειχαν βαλει γλυκο του κουταλιου κεράσι. ηταν υπεροχο και τρομερά αρωματικό.

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το κερασακι ειχε μπει πριν το ψησιμο ή τελευταια στιγμη?Συνηθως στα ολοκληρα μηλα βαζουν στο κεντρο καρυδια κ σταφιδες.Αυτο με το κερασι δεν το ηξερα...Ωραιο ακουγεται παντως! :)

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
μετά το ψήσιμο και πριν το σερβίρισμα. Ηταν ΤΕΛΕΙΟ. Ελαφρύ γλυκάκι και απολαυστικό

foteini35


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλημέρα κι απο μένα!ευκολη και γρήγορη συνταγή για μιλφειγ!
2 πακέτα σφολιατίνια bonomi( αυτά που είναι σκέτα οχι με το ασπρο γλάσο,τα έχουν όλα τα σ/μ)
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής γιώτης βανίλια
1 garni.
στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (εγώ παίρνω τα sanitas τα παραλληλόγραμμα που ειναι 27χ21χ6 για να μήν πλένω μετά κιόλας).
χτυπάμε τις κρέμες όπως λέει το σακουλάκι και απλώνουμε πάνω απο τα σφολιατίνια.βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ακόμα μόνο που τα έχουμε χω΄ρισει κατα μήκος στην μέση για να μην βγει πολύ χοντρό.χτυπάμε την garni όπως λέει το κουτί και την βάζουμε απο πάνω.για το τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα σφολιατίνια,τα απλώνουμε πανω απο την garni και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με άχνη.ψυγείο και μαμ!!!το γάλα που θα χρειαστειτε ειναι μόνο όσο λένε τα σακουλάκια της κρέμας και της garni περιπου 1 λίτρο νομίζω!όποιος το έχει φάει δεν έχει μείνει στο ένα κομμάτι....καλή επιτυχία σε όσες το φτιάξουν!

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Απο οσες φτιαχνουν τσιζ κεικ θελω τη γνωνη σας.Τι μαρμαλαδα χρησιμοποιειτε?(ποια μαρκα εννοω οχι ποια γευση)Την αραιωνετε με νερο ή οπως ειναι?Μια φορα που δοκιμασα να αραιωσω μαρμελαδα εγινε χαλια.Μολις βγηκε το τσερκι η μαρμελαδα αρχισε να τρεχει γιατι ηταν πολυ αραιη! Sad

ioanna85


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ioanna85 έγραψε:doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

Ευχαριστω!Θα το δοκιμασω με κομποστα.Εγω ειχα μαρμελαδα του Mr.Grand νομιζω κ ηταν λιγο πηχτη.Δε μπορουσα να την απλωσω γι'αυτο κ δοκιμασα να αραιωσω με νερο σε μπρικι πανω σε χαμηλη φωτια.Καπου το ειχα διαβασει οτι ετσι κανεις μια πιο απαλη σαλτσα αντι να βαλεις τη μαρμελαδα οπως ειναι αλλα ηταν μια αποτυχια!

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
κάποτε είχα δοκιμάσει να κάνω με μαρμελάδα αγοραστή και είχα πάρει απο τα Σ/Μ Αρβανιτίδη μία σε ένα μπολάκι με κόκκινο καπάκι. Ηταν σαν ζελέ μέσα. Την ζέσταινα λιγάκι να ρευστοποιηθεί, την έβαλα μέσα στο τσερκι και μετα οταν παγωσε το γλυκο εγινε παλι σαν ζελε. Τις υπόλοιπες φορες όμως που έκανα έβαλα σπιτική μαρμελάδα

miki2009


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ioanna85 έγραψε:doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

Και εγώ bonne maman φράουλα βάζω που είναι και η αγαπημένη μου.

????????


Επισκέπτης
εγω στο τσιζ βαζω δικη μας μαρμελαδα καλυτερα σφιχτη παρα να τρεχει

????????


Επισκέπτης
ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΟ .......ΞΕΧΝΑΤΕ!!!!!!
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ!!!!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

1500 γρμ. ποντίκι μόσχου
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 πιπεριές κόκκινες / 2 πιπεριές κίτρινες σε μπαστουνάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
400 γρμ. γραβιέρα τριμμένη και μανουρι αναμεικτα
3 ντομάτες σε χοντρά κυβάκια
½ κ.γ. κανέλα και ½ κ.γ. μπαχάρι
2 κ.γ. αλάτι-----1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ποντίκι σε χοντρά κυβάκια, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στον πάγκο δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω δύο φύλλα λαδόκολλα. Βάζουμε το κρέας πάνω στην λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές, το τυρί και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και κλείνουμε σφιχτά, πρώτα τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι με 2-3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ½ - 4 ώρες.



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Κυρ Δεκ 30, 2012 8:28 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
1/2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ χυμό ντομάτας
1 κουτ της σούπας θυμάρι
2 κουτ της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ της σούπας άσπρο ξηρό κρασί.


ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙ:

ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
3/4 φλ του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
3/4 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουτ του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κουτ της σούπας ρίγανη
1/2 κουτ της σούπας κόκκους πιπεριού
1/4 κουτ του γλυκού μπούκοβο.


ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ:


ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουτ του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ του τσαγιού κόκκινο κρασί.


ΓΙΑ ΑΡΝΙ:

ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουτ της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
1/2 κουτ του γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού.


ΓΙΑ ΨΑΡΙ:


ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
1/2 φλιτζ του τσαγιού χυμό λεμονιού
2 κουτ της σούπας μαιντανό
1/3 κουτ του γλυκού κόκκους πράσινο πιπέρι.



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Κυρ Δεκ 30, 2012 8:28 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
απο μενα μην περιμενετε περιπλοκα πραγματα, ολα ειναι του λεπτου! οτι μπορει ο καθενας!

????????


Επισκέπτης
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
1 κουτάκι μπύρα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 Λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη
Μουστάρδα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Τις αραδιάζουμε στο ταψί. Αναμιγνύουμε καλά την μουστάρδα με το λεμόνι τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το μίγμα στις πατάτες. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιχύνουμε με την μπύρα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

????????


Επισκέπτης
αυτο το εκανα χτες crash test με σνιτσελ κοτοπουλο
εγινε της τρελλης!!!!!

Σάλτσα με τυρί, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
1 κονσέρβα μανιτάρια μικρό κουτι
1 μικρό τυρί Φιλαδέλφεια
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή στον τρίφτη
1 κύβο λαχανικών
2-3 κουταλιές βούτυρο
Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να πήξουν ολα μαζι.

ΥΓ εβαλα και μια πρεζουλα μοσχοκαρυδο......



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Κυρ Δεκ 30, 2012 8:26 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
πολυ ωραιο αρθρο!!!!
http://trans.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_04/03/2009_269732

????????


Επισκέπτης
και μια φοβερη συνταγη του νονου μας που εμεις δε μπορουμε να την κανουμε γιατι ο μπαμπας μας δεν τρωει κρεμμυδι

ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
1/4 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη (καλυτερα καστανη αν οχι βαλτε κανονικη)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ψητού (προαιρετικά)
Βάζω σε τηγάνι το κρασί, με τη σάλτσα ψητού (αν έχω), το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνω τη σάλτσα να βράσει. Μόλις αρχίσει να δένει, να γίνεται σαν σιρόπι και να έχουν μείνει 5-6 κουταλιές, ρίχνω μία κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΣΟΥΠΕΡ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΓΝΟ)
2 ΦΛ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΚΟΝΙΑΚ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
6 ΑΒΓΑ
ΚΑΝΕΛΑ, ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΦΛΙΤ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ
ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΥΡΩ ΣΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΚ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΑΚΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΩ ΔΩΡΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΣΑΝΙΤΑΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ. ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ή ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 
  •  

Free forum | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Sosblog.fr