Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #141
από κουνελάκι Σήμερα στις 9:42 am

» ΙΚΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ-ΛΟΧΕΙΑΣ
από ΜΑΡΙΑΜ1 Σήμερα στις 9:39 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από ΜΑΡΙΑΜ1 Σήμερα στις 9:38 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
από popix Σήμερα στις 9:11 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από pusi Σήμερα στις 3:05 am

» εγκυουλες Αυγούστου Σεπτεμβρίου
από ladyinred Χθες στις 11:12 pm

» μανούλες Αυγούστου Σεπτεμβρίου 2015
από Jenny_ZoRou Χθες στις 2:03 pm

» ελάτε μανούλες στο Facebook στην ομάδα μανούλες forum 2015
από freskia mama Χθες στις 1:30 pm

» Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας
από Καλλιόπη Τζιλέρογλου Χθες στις 7:52 am

» egkyoules iounioy-iouliou 2015
από maria1984 Χθες στις 3:39 am

» ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
από mariatsak Χθες στις 2:03 am

» υπαρχει πιθανοτητα εκυμοσυνης?
από antoniaeua Χθες στις 1:33 am

» και ναι!περασαν 2 χρονια αγχους!
από maro28 Δευ Mar 02, 2015 1:40 pm

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από irenehr Δευ Mar 02, 2015 5:19 am

» ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ;;ΠΟΙΑ;;;;
από apol1979 Δευ Mar 02, 2015 12:04 am

» αδεια μετα την εμβρυομεταφορα
από roulaf Κυρ Mar 01, 2015 6:49 am

» Εμβόλιο Μηνιγγίτιδας (Bexsero)
από Areti2 Παρ Feb 27, 2015 3:11 pm

» Είμαι μαμά και αισθάνομαι μόνη!
από Ρουλακι Παρ Feb 27, 2015 7:06 am

» Πρόβλημα με την αδερφή μου::
από Ρουλακι Παρ Feb 27, 2015 6:55 am

» χαρίζονται ρούχα παιχνίδια
από candybaby Παρ Feb 27, 2015 2:35 am

» Μακάρι να ειμαι έγκυος!! Το θέλω πολύ!!!
από tinag Πεμ Feb 26, 2015 7:52 am

» Κοκκινη βλεννα σε περιοδο 2 μηνες μετα απο αποβολη
από κουνελάκι Πεμ Feb 26, 2015 12:17 am

» STOKE XPLORY ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
από psili Τετ Feb 25, 2015 11:14 pm

» Χειροποίητα προσκλητήρια & μπομπονιέρες (ΝΕΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!)
από mariameint Τρι Feb 24, 2015 5:58 am

» ΒΙΒΛΙΑ ΕΥΧΩΝ - something special
από mariameint Τρι Feb 24, 2015 5:55 am

» γαμος και βαφτιση
από mariameint Τρι Feb 24, 2015 5:48 am

» ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ 150 ΕΥΡΩ
από elfoula Δευ Feb 23, 2015 11:05 am

» χειροποίητα προσκλητήρια- μπομπονιέρες
από mpempakos Σαβ Feb 21, 2015 7:49 am

» ψαχνω οικονομικο στολισμο βαφτισης Θεσσαλονικη.
από supermama Παρ Feb 20, 2015 12:22 am

» ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ
από Morna Πεμ Feb 19, 2015 12:44 am

» dakrikos poros!
από efaki27 Τετ Feb 18, 2015 1:29 pm

» χαμηλο βαρος εμβρυου.τι φταιει?
από Areti2 Τρι Feb 17, 2015 12:47 pm

» Βιωματικό Σεμινάριο Δυσλεξίας
από Καλλιόπη Τζιλέρογλου Τρι Feb 17, 2015 7:58 am

» Αποκριάτικη στολή για αγόρι...
από φραουλα Δευ Feb 16, 2015 4:31 am

» ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
από Lida R Κυρ Feb 15, 2015 12:16 am

» βρακακια εκμαθησεις
από newmum Σαβ Feb 14, 2015 4:44 am

» Η 2 χρονών κόρη μου κοιμάται μαζί μου
από mhtsaina Παρ Feb 13, 2015 3:05 pm

» Φωτογραφοι στην Καβαλα και στην Δραμα
από dimitra al Πεμ Feb 12, 2015 9:38 am

» Βαφτιση του μπεμπη μας -θελω τα φωτα σας!
από ogeo Τετ Feb 11, 2015 8:27 am

» Πωλειται Γαλα Humana 1
από ogeo Τετ Feb 11, 2015 7:57 am

Παρόντες χρήστες
691 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 3 μέλη, 1 μη ορατός και 687 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

mamy land, marasofi, κουνελάκι

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Jan 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κ επειδη λατρευω τα μηλα...
Μηλα ψητα
Ξεφλουδιζω κ κοβω στα τεσσερα τα μηλα κ απλωνω σε ταψακι.Ριχνω απο πανω ζαχαρη,κανελα κ γαρυφαλλο κ μισοσκεπαζω με λικερ της αρεσκειας μου.Ολα γινονται με το ματι κ αναλογα με το μεγεθος του ταψιου.Ψηνω στους 180 για 45 περιπου λεπτα.Αν τα μηλα ηταν μεγαλα ισως θελει κ λιγο περισσοτερο.Προσεχω προς το τελος μηπως πρεπει να προσθεσω λιγο νερακι για να μην εξατμηστει ολο το λικερ.Στο τελος τα μηλα θα εχουν ενα καστανοκοκκινο χρωμα κ στο ταψακι θα εχει μεινει κ αρκετο σιροπακι...

Την τελευταια φορα εβαλα σπιτικο λικερ απο κρανα αλλα ταιριαζει πολυ κ λικερ κερασι με πικραμυγδαλο.Κ αν το ταψακι δε γεμιζει βαζω κ κανενα αχλαδακι.Κ με κυδωνια γινεται εξισου ωραιο απλα θελουν περισσοτερη ωρα ψησιμο.

dina kardoyla


Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3174&Itemid=49 μιαμ μιαμ τελειο!!!!!!!!!!! Wink

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
doritaki έγραψε:Κ επειδη λατρευω τα μηλα...
Μηλα ψητα
Ξεφλουδιζω κ κοβω στα τεσσερα τα μηλα κ απλωνω σε ταψακι.Ριχνω απο πανω ζαχαρη,κανελα κ γαρυφαλλο κ μισοσκεπαζω με λικερ της αρεσκειας μου.Ολα γινονται με το ματι κ αναλογα με το μεγεθος του ταψιου.Ψηνω στους 180 για 45 περιπου λεπτα.Αν τα μηλα ηταν μεγαλα ισως θελει κ λιγο περισσοτερο.Προσεχω προς το τελος μηπως πρεπει να προσθεσω λιγο νερακι για να μην εξατμηστει ολο το λικερ.Στο τελος τα μηλα θα εχουν ενα καστανοκοκκινο χρωμα κ στο ταψακι θα εχει μεινει κ αρκετο σιροπακι...

Την τελευταια φορα εβαλα σπιτικο λικερ απο κρανα αλλα ταιριαζει πολυ κ λικερ κερασι με πικραμυγδαλο.Κ αν το ταψακι δε γεμιζει βαζω κ κανενα αχλαδακι.Κ με κυδωνια γινεται εξισου ωραιο απλα θελουν περισσοτερη ωρα ψησιμο.

είχα πάει σε ένα σπιτι κάποτε και μου πρόσφεραν φιρίκια ψητά ολόκληρα και μέσα στην τρυπα που δημιουργήθηκε απο τα κουκουτσια που ελειπαν ειχαν βαλει γλυκο του κουταλιου κεράσι. ηταν υπεροχο και τρομερά αρωματικό.

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το κερασακι ειχε μπει πριν το ψησιμο ή τελευταια στιγμη?Συνηθως στα ολοκληρα μηλα βαζουν στο κεντρο καρυδια κ σταφιδες.Αυτο με το κερασι δεν το ηξερα...Ωραιο ακουγεται παντως! :)

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
μετά το ψήσιμο και πριν το σερβίρισμα. Ηταν ΤΕΛΕΙΟ. Ελαφρύ γλυκάκι και απολαυστικό

foteini35


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλημέρα κι απο μένα!ευκολη και γρήγορη συνταγή για μιλφειγ!
2 πακέτα σφολιατίνια bonomi( αυτά που είναι σκέτα οχι με το ασπρο γλάσο,τα έχουν όλα τα σ/μ)
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής γιώτης βανίλια
1 garni.
στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (εγώ παίρνω τα sanitas τα παραλληλόγραμμα που ειναι 27χ21χ6 για να μήν πλένω μετά κιόλας).
χτυπάμε τις κρέμες όπως λέει το σακουλάκι και απλώνουμε πάνω απο τα σφολιατίνια.βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ακόμα μόνο που τα έχουμε χω΄ρισει κατα μήκος στην μέση για να μην βγει πολύ χοντρό.χτυπάμε την garni όπως λέει το κουτί και την βάζουμε απο πάνω.για το τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα σφολιατίνια,τα απλώνουμε πανω απο την garni και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με άχνη.ψυγείο και μαμ!!!το γάλα που θα χρειαστειτε ειναι μόνο όσο λένε τα σακουλάκια της κρέμας και της garni περιπου 1 λίτρο νομίζω!όποιος το έχει φάει δεν έχει μείνει στο ένα κομμάτι....καλή επιτυχία σε όσες το φτιάξουν!

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Απο οσες φτιαχνουν τσιζ κεικ θελω τη γνωνη σας.Τι μαρμαλαδα χρησιμοποιειτε?(ποια μαρκα εννοω οχι ποια γευση)Την αραιωνετε με νερο ή οπως ειναι?Μια φορα που δοκιμασα να αραιωσω μαρμελαδα εγινε χαλια.Μολις βγηκε το τσερκι η μαρμελαδα αρχισε να τρεχει γιατι ηταν πολυ αραιη! Sad

ioanna85


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ioanna85 έγραψε:doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

Ευχαριστω!Θα το δοκιμασω με κομποστα.Εγω ειχα μαρμελαδα του Mr.Grand νομιζω κ ηταν λιγο πηχτη.Δε μπορουσα να την απλωσω γι'αυτο κ δοκιμασα να αραιωσω με νερο σε μπρικι πανω σε χαμηλη φωτια.Καπου το ειχα διαβασει οτι ετσι κανεις μια πιο απαλη σαλτσα αντι να βαλεις τη μαρμελαδα οπως ειναι αλλα ηταν μια αποτυχια!

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
κάποτε είχα δοκιμάσει να κάνω με μαρμελάδα αγοραστή και είχα πάρει απο τα Σ/Μ Αρβανιτίδη μία σε ένα μπολάκι με κόκκινο καπάκι. Ηταν σαν ζελέ μέσα. Την ζέσταινα λιγάκι να ρευστοποιηθεί, την έβαλα μέσα στο τσερκι και μετα οταν παγωσε το γλυκο εγινε παλι σαν ζελε. Τις υπόλοιπες φορες όμως που έκανα έβαλα σπιτική μαρμελάδα

miki2009


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ioanna85 έγραψε:doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

Και εγώ bonne maman φράουλα βάζω που είναι και η αγαπημένη μου.

????????


Επισκέπτης
εγω στο τσιζ βαζω δικη μας μαρμελαδα καλυτερα σφιχτη παρα να τρεχει

????????


Επισκέπτης
ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΟ .......ΞΕΧΝΑΤΕ!!!!!!
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ!!!!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

1500 γρμ. ποντίκι μόσχου
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 πιπεριές κόκκινες / 2 πιπεριές κίτρινες σε μπαστουνάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
400 γρμ. γραβιέρα τριμμένη και μανουρι αναμεικτα
3 ντομάτες σε χοντρά κυβάκια
½ κ.γ. κανέλα και ½ κ.γ. μπαχάρι
2 κ.γ. αλάτι-----1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ποντίκι σε χοντρά κυβάκια, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στον πάγκο δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω δύο φύλλα λαδόκολλα. Βάζουμε το κρέας πάνω στην λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές, το τυρί και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και κλείνουμε σφιχτά, πρώτα τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι με 2-3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ½ - 4 ώρες.



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Κυρ Dec 30, 2012 8:28 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
1/2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ χυμό ντομάτας
1 κουτ της σούπας θυμάρι
2 κουτ της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ της σούπας άσπρο ξηρό κρασί.


ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙ:

ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
3/4 φλ του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
3/4 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουτ του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κουτ της σούπας ρίγανη
1/2 κουτ της σούπας κόκκους πιπεριού
1/4 κουτ του γλυκού μπούκοβο.


ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ:


ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουτ του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ του τσαγιού κόκκινο κρασί.


ΓΙΑ ΑΡΝΙ:

ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουτ της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
1/2 κουτ του γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού.


ΓΙΑ ΨΑΡΙ:


ΥΛΙΚΑ για ένα φλιτζάνι:
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
1/2 φλιτζ του τσαγιού χυμό λεμονιού
2 κουτ της σούπας μαιντανό
1/3 κουτ του γλυκού κόκκους πράσινο πιπέρι.



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Κυρ Dec 30, 2012 8:28 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
απο μενα μην περιμενετε περιπλοκα πραγματα, ολα ειναι του λεπτου! οτι μπορει ο καθενας!

????????


Επισκέπτης
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
1 κουτάκι μπύρα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 Λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη
Μουστάρδα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Τις αραδιάζουμε στο ταψί. Αναμιγνύουμε καλά την μουστάρδα με το λεμόνι τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το μίγμα στις πατάτες. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιχύνουμε με την μπύρα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

????????


Επισκέπτης
αυτο το εκανα χτες crash test με σνιτσελ κοτοπουλο
εγινε της τρελλης!!!!!

Σάλτσα με τυρί, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
1 κονσέρβα μανιτάρια μικρό κουτι
1 μικρό τυρί Φιλαδέλφεια
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή στον τρίφτη
1 κύβο λαχανικών
2-3 κουταλιές βούτυρο
Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να πήξουν ολα μαζι.

ΥΓ εβαλα και μια πρεζουλα μοσχοκαρυδο......



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Κυρ Dec 30, 2012 8:26 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
πολυ ωραιο αρθρο!!!!
http://trans.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_04/03/2009_269732

????????


Επισκέπτης
και μια φοβερη συνταγη του νονου μας που εμεις δε μπορουμε να την κανουμε γιατι ο μπαμπας μας δεν τρωει κρεμμυδι

ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
1/4 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη (καλυτερα καστανη αν οχι βαλτε κανονικη)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ψητού (προαιρετικά)
Βάζω σε τηγάνι το κρασί, με τη σάλτσα ψητού (αν έχω), το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνω τη σάλτσα να βράσει. Μόλις αρχίσει να δένει, να γίνεται σαν σιρόπι και να έχουν μείνει 5-6 κουταλιές, ρίχνω μία κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

elenidek


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΣΟΥΠΕΡ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

250 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΓΝΟ)
2 ΦΛ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΚΟΝΙΑΚ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
6 ΑΒΓΑ
ΚΑΝΕΛΑ, ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΦΛΙΤ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ
ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΥΡΩ ΣΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΚ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΑΚΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΩ ΔΩΡΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΣΑΝΙΤΑΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ. ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ή ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 
  •  

Free forum | © PunBB | Free forum support | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Create your free blog