Εγώ θα σου πρότεινα πρώτα από όλα για να μπορέσεις να οργανωθείς καλύτερα και για να σου έρθουν και ιδέες, να σκεφτείς ένα θέμα για το πάρτι σου. Έτσι θα βοηθηθείς και στη διακόσμηση και στο φαγητό που θα σερβίρεις. Στο ιντερνετ μπορείς να βρεις πολλές ωραίες ιδέες και για φαγητό και για τούρτες. π.χ. για την τούρτα θα σου πρότεινα να ανακατέψεις κρέμα ζαχαροπλαστικής με σαντυγί. Αν τη θέλεις λευκή την αφήνεις ως έχει, αλλιώς βάζεις και λίγο κακάο. Μέχρι και τα παντεσπάνια μπορείς να φτιάξεις μόνη σου. Θα βρεις τη σχετική συνταγή εύκολα μέσω google. Καμία σχέση με τα έτοιμα, και είναι και εύκολα στην παρασκευή τους (σαν ένα κέικ). Έπειτα για τη διακόσμηση της τούρτας μπορείς να προμηθευτείς έτοιμη ζαχαρόπαστα από μαγαζιά που πουλάνε τέτοια υλικά ζαχαροπλαστικής στο χρώμα που θέλεις να στολίσεις το πάρτι σου. Η ζαχαρόπαστα είναι σχεδόν σα να παίζεις με πλαστελίνες. Μπορείς να δημιουργήσεις απίστευτα πράγματα (ανάλογα με το πόσο πιάνει το χέρι σου).
Έπειτα για τη διακόσμηση. Αν βρεις θέμα θα σε βοηθήσει να κρατήσεις και τον λογαριασμο χαμηλά. Π.χ. δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις όλα τα πιατάκια με σχέδιο επώνυμου ήρωα (π.χ. μίκυ), αλλά να τα μπερδέψεις με σκέτα χρωματιστά (ένα χρώμα ή δύο) που θα ανακατέψεις με τα υπόλοιπα. Στο λέω από πείρα. Είναι πολύ εύκολο στο Jumbo να σου φύγουν πάνω από 100 ευρώ για πιατάκια και ποτηράκια!!!
Τέλος τα δωράκια για τα παιδιά! Αν και πλέον πολύς κόσμος δεν το κάνει λόγω οικονομικής κρίσης, σου έχω πολύ έξυπνους τρόπους παρόλα αυτά χωρίς να ξοδευτείς να δώσεις στα παιδάκια κάποιο δωράκι. Π.χ. μπορείς να φτιάξεις πουγκάκια που θα τα γεμίσεις με ζαχαρωτά (είναι οικονομικά και πολύ χαριτωμένα). Επίσης μπορείς κάποια πλαστικά ποτηράκια να τα στολίσεις μόνη σου και μέσα να τους βάλεις ένα ευχαριστήριο χαρτάκι σε ρολάκι που θα έχεις φτιάξει και τυλίξει μόνη σου με μία κορδελίτσα. Ή να τους δώσεις μια ζωγραφιά του παιδιού σου.
Σκέψου θέμα και θα σου πω πολλές ιδέες. Απλά πες μου για να σε βοηθήσω. Χαρά μου!
Εγώ το κάνω επαγγελματικά αυτό (μπορείς να δεις και το site μου), αλλά ευχαρίστως να σε βοηθήσω με πολλές ιδέες σε όλους τους τομείς χωρίς καμία χρέωση.